Agenda

Overal zand in het strandhuisje

17 t/m 19 april 2015: Strandhuisje op het strand van Julianadorp aan Zee, bij Landal Beach Resort Ooghduyne. Slapen op het strand! Yes. Het kan echt in deze huurhuisjes van Landal. Prachtige, moderne strandhuisjes in het zand. Gewoon genieten van zee, strand en hopelijk de zon. Eindeloos zandkastelen bouwen en over zee turen op zoek naar een zeehond. Strandmoe? Dan biedt het zwembad met glijbaan uitkomst. Natuurlijk hoort een rondje langs de bollenvelden van Noord-Holland er ook bij. Lees ook mijn tekst op Gaaf voor Kinderen

Het boerenbuitenleven bij Farmcamps Stolkse Weide

4 t/m 8 mei 2015: Farmcamps Stolkse Weide. Melk... dat komt echt niet alleen uit een pak. Het komt eerst uit de koe! Ik kan het mij haast niet voorstellen dat er kinderen zijn die serieus denken dat melk alleen maar uit een pak komt. Maar het schijnt wel zo te zijn... Nou, die van mij weten beter. Wij logeren regelmatig bij de boer. Heerlijk! Genieten van het boerenbuitenleven. Dit keer deden wij dat in een luxe lodgetent met eigen badkamer, van Farmcamps.

De koeien uit de wei halen, kalfjes een fles geven, konijnen verzorgen, eieren zoeken, bij de lammetjes kijken. Bij de boerderij Stolkse Weide kan het allemaal. De kinderen maakten er ook nog met boerin Dulkje zelf ijs. Smullen!

Hooiberghut Camping De Nesse

 

30 juli t/m 1 augustus 2014: Camping De Nesse in Limmen. Voor ons heerlijk dichtbij, vanuit Castricum. Hoe gaaf is het om dichtbij huis vakantie te vieren?! We hebben de nieuwe hooiberghut uitgetest en onze waardering is een dikke 10! Wat een mooie, schone en gezellige mini-camping. Kinderen vermaken zich 'met niks'... hoewel... er staan veel skelters, poppenwagens en ander speelgoed, er is een speelveld, er zijn geitjes en de water/zandbak wordt ontzettend gewaardeerd.

Vrijheid en gemak op de camping

11 t/m 19 juli 2014: Camping Saint Avit Loisirs, Dordogne, Frankrijk. Wij mochten ook dit jaar weer een fantastische stacaravan van Eurocamp uittesten. Vakantie vieren in een kant-en-klare accommodatie op de camping bevalt ons uitstekend. Wat een vrijheid en gemak. Deze Franse camping is ons uitstekend bevallen, omdat het zwembad zeer uitgebreid is, de camping fraai en vol plekjes in de schaduw en natuurlijk omdat Eurocamp hier bijzonder actief is met kinderentertainment (o.a. voetballes, kids clubs). Lees ook Voetbaltraining in de vakantie op www.gaafvoorkinderen.nl.

Een kalfje redden bij Het Betere BoerenBed Hoeve Waterschap

6 t/m 8 september 2013 - Het Betere BoerenBed Hoeve Waterschap in het fantastische Friesland. Natuurlijk wordt er naar eitjes gezocht en als deze gevonden zijn worden er pannenkoeken gebakken op de houtkachel. De kids helpen de boer met kleine klusjes zoals de konijnen en cavia's voeren, de koeien uit de wei halen en met een kalfje redden... ja heus! Er werd een kalfje geboren, maar ze gleed de sloot/greppel in. Het hele BoerenBed in rep en roer en iedereen helpt. Daarna schoonweken en opwarmen in de op hout gestookte Fryske Familie Tobbe. 

Genieten in Zuid-Zweden

9 t/m 12 augustus 2013 - Zweden! Samen met zoonlief vliegen met KLM naar Zuid-Zweden om Astrid Lindgrens Wereld uit te testen voor Gaaf voor Kinderen. Wauw! Wat een mooi, rustig en groen land. En ja, we spotten een eland. Ook brengen we een bezoek aan het Nils Holgersson Park (gerund door gedreven Nederlanders) en we genieten van de natuur. Natuurlijk slaan we ook de bekende rood/witte zuurstokken in na een bezoek aan de zuurstokfabriek. www.visitsweden.nl